De Rotterdamse Peuterschool

Ieder kind verdient een goede start

Een fijne, veilige plek waar ieder kind zichzelf mag zijn is belangrijk voor een goede start. De Rotterdamse Peuterschool wil elke peuter een optimale start bieden door hem te stimuleren om te spelen, te ontdekken en zich te ontwikkelen. Op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Als individu en als lid van de groep.

De Rotterdamse Peuterschool ondersteunt de ouders van peuters bij de opvoeding. De medewerkers bouwen een vertrouwensrelatie met hen op, waardoor zij zich vrij voelen om met vragen en twijfels bij ons te komen. Ook dit heeft als doel ieder kind een goede start te geven.

 

Nieuwe actie: tijdelijk gratis naar de peuterschool! 

Bent u nog niet ingeschreven voor de Peuterschool en vindt u dat net zo belangrijk als wij? Neem dan direct contact op met de peuterschool of het CJG. Zij kunnen u verder helpen. U kunt een waardebon ontvangen, waarmee u een aantal keer gratis de peuterschool kan proberen. Voor kinderen is het heel belangrijk om naar de peuterschool te gaan, zodat ze een voorsprong hebben als ze naar de kleuterklas gaan. Kinderen komen dan veel eerder en makkelijker tot leren.

 

De waardebon voor het gratis en vrijblijvend uitproberen, is voor ouders met een peuter met een indicatie voor Extra spelen en leren (doelgroeppeuter die gratis extra uren naar de Peutergroep kan). U kunt de waardebon krijgen bij het CJG, tegelijk met de indicatie. De waardebon wisselt u in bij een Peutergroep. De gemeente betaalt de vier gratis weken. In die vier weken kan de peuterschool u verder helpen met de inschrijving na deze periode. 

 

‘Spelen is leren’

“Spelen is dingen doen waar je zin in hebt, zolang je zelf wilt, zonder iets speciaals te willen bereiken en zonder dat iemand zegt dat het moet. Daarmee is spelen ontdekken, ontwikkelen en leren.” Dat is de speelvisie van De Rotterdamse Peuterschool die de pedagogisch medewerkers dagelijks in praktijk brengen.

Locatie Kasteel Spangen

Peuterschool Kasteel Spangen van De Rotterdamse Peuterschool is gevestigd aan Nicolaas Beetsstraat 2 in Delfshaven. Op de peuterschool wordt nauw samengewerkt met basisschool OBS Kasteel Spangen. Op deze manier wordt de stap naar de basisschool letterlijk en figuurlijk kleiner!

Heeft u vragen over deze peuterschool? Loop gerust eens binnen om uw vragen te stellen, of om uw kind in te schrijven.

 

Informatie

Wilt u eens komen kijken hoe leuk het op onze peuterschool is? Dat kan natuurlijk! U kunt gewoon eens binnenlopen op onze locatie, zonder afspraak. Wilt u eerst wat meer informatie? Bel dan gerust met onze afdeling Planning & Plaatsing op 010 – 477 10 09.

 

Telefoon locatie obs Kasteel Spangen: (010) 303 94 33

E-mail locatie:  duo2002kasteel@peuterenco.nl

Telefoon hoofdkantoor: (010) 477 10 09

Adres hoofdkantoor: Schoonderloostraat 68

E-mail Planning & Plaatsing: plaatsing@peuterenco.nl  

Website: www.derotterdamsepeuterschool.nl