Welkom op de website van groep 3.

Welkom allemaal!

Wij willen alle kinderen en ouders welkom heten in groep 3A en 3B. De school is weer begonnen.

We gaan er dit jaar een leuk en leervol jaar van maken.

Dit leren wij dit jaar

De kinderen gaan dit jaar veel nieuwe dingen leren. Zo gaan we alle letters en behorende klanken erbij leren. En met deze letters leren we al snel woordjes en korte zinnen lezen. En zo breiden we dat dan uit naar korte verhaaltjes.

In het onderste filmpje kunt u zien hoe wij leren lezen in groep 3. Wij leren namelijk 'zoemend lezen' en daardoor leren we dan vlot lezen.

Naast het lezen, leren we ook de letters en woordjes schrijven.

En we gaan hard aan de slag met het rekenen waarbij we o.a. leren splitsen, klokkijken, sommetjes t/m 10.

Coronamaatregelen

Vanwege coronamaatregelen is het niet mogelijk om de kinderen / ouders binnen te ontvangen.

Iedere dag verzamelen de kinderen zich vanaf 8.20 net zoals vorig jaar op een vaste plek op het plein. Wij staan op het kleuterplein klaar om de kinderen op te vangen. Om 8:30 gaan we dan per groep de school binnen. Om 15:00 komen wij ook naar buiten en kunt u uw kind op deze plek op komen halen.

Hieronder nog even wat belangrijke informatie omtrent het eten/drinken op school en gymtijden.

ETEN + DRINKEN:

Onder schooltijden hebben we twee momenten waarop we pauze hebben en dan eten/drinken.

• Kleine pauze : fruit + drinken
  • Grote pauze : brood + drinken.

We vinden gezond eten belangrijk, daarom gelieve geen snoep meegeven aan uw kind.

GYM:

Op de volgende dagen hebben de kinderen gym van juf Lenie:

• Maandag  (in de grote gymzaal)
  • Woensdag (in het speellokaal)

Op deze dagen moeten de kinderen hun eigen gymtas met gymkleren meenemen.

Wilt u op deze dagen uw kind gymkleren meegeven, zoals een korte broek + t-shirt + eventueel gymschoenen.

Ook willen we u vragen of uw kind op deze dagen zoveel mogelijk hun sierraden, zoals oorbellen, ringen en kettingen, thuis kunnen houden in verband met het risico dat deze kwijt kunnen raken op school. Tijdens de gymlessen mogen de kinderen geen sierraden dragen vanwege hun eigen veiligheid en we willen graag voorkomen dat sierraden kwijt raken tijdens het verkleden. Als sierraden verdwijnen, zijn wij daar niet verantwoordelijk voor.

Parro

Houd uw Parro-app ook goed in de gaten. Alle belangrijke informatie en mededelingen zullen wij delen via de Parro-app.

Ook zullen we leuke foto's delen van wat er allemaal in de klas gebeurd.

Ook zullen de nieuwsbrieven vauit de directie via de Parro-app gedeeld worden met u.

Bent u nog niet aangesloten bij Parro, download de app en geef u emailadres aan ons door. Dan zorgen wij ervoor dat u gekoppeld wordt.

Wens voor dit jaar....

Onze wens is om er een leuk en goed jaar van te maken samen met de kinderen en met alle ouders.

Juf Naïma en  juf Arzu (groep 3A)

Juf Jolanda (groep 3B)

Belangrijke websites:   Uitleghulp:

Zuluconnect  (oefensoftware)

Gynzy Kids

Squla

Junior einstein

Online leesboeken  (AVI M3 oefenen)

Stappenplan Zuluconnect

Video: uitleg Zuluconnect

Stappenplan:  Instructie Teams

Video:  Uitleg Microsoft Teams

Video: uitleg Dagtaak

BERICHTEN

01 okt 2020 - De Kinderboekenweek
Preview foto Op woensdag 30 september stond er een tijdmachine op ons schoolplein. De tijdmachine tikte en tikte. De juffen en meesters en alle kinderen keken er met verbaasde ogen naar.

Wat zou er toch gebeuren als we op de knop zouden drukken? Na verschillende geluiden en aftellen kwamen daar tot ieders verbazing verschillende figuren uit het verleden tevoorschijn.

Wat zou het toch tof zijn als we echt door de tijd kunnen reizen? Toch kunnen we door de tijd reizen door boeken te lezen over het verleden en onze fantasie te gebruiken.

Dit is het thema van "De Kinderboekenweek' dit jaar. De Kinderboekenweek vindt plaats van 30 september t/m 11 oktober. Ook op school besteden wij aandacht hieraan. Op woensdagochtend 30 september hebben wij op het schoolplein het startschot gegeven van deze speciale week. In alle klassen zal er veel aandacht besteed worden aan het lezen van verschillende boeken en zullen de klassen ook reizen naar het verleden. Benieuwd naar de activiteiten? Kijk op de Parro-app om op de hoogte te blijven en praat er met uw kind over.